Oyun Yazarlığı Masası
Oyun Yazarlığı Masası
Oyun Yazarlığı Masası

GalataPerform, Yeni Metin Projesi kapsamında Dijital Eğitim Modeliyle Fransa, Romanya, Portekiz, Macaristan ve İtalya’dan ve Türkiye’den oyun yazarları, yönetmenler ve eğitmenlerin katılımıyla 15 Ocak’ta başlayıp yıl boyu devam edecek atölyeler düzenliyor.

Oyun Yazarlığı Masası kapsamında katılımcılar, aylık olarak düzenlenen atölyeler, okumalar ve geri bildirimler üzerinden oyun metinlerini geliştirirken ayrıca tiyatro profesyonelleri ile bir araya gelme fırsatı yakalayacaklar. Hazırlanan Dijital Eğitim Modeli kapsamında planlanan çalışmalar aracılığıyla oyun yazarlarının yapı ve içerik bakımından özgün tiyatro metinleri ortaya çıkarması hedefleniyor. Hibrit yöntemle düzenlenecek atölye çalışmaları, aylık olarak planlanacak ve atölyelerde yer alan katılımcılar haftada bir gün Cumartesi günleri GalataPerform’un eğitmen kadrosuyla, yurtdışından ve yurtiçinden oyun yazarları, yönetmenler ve eğitmenlerin yürütücülüğünde devam edecek.

Atölye sürecinin ilk 3 ayının sonuna gelindiğinde Yeni Metin Festivali 11’in teması ilan edilecek ve GalataPerform eğitmen kadrosunda yer alan eğitmenlerle Danışmanına Sor süreci başlayacak. Katılımcılar bu kapsamda canlı derslere devam ederken eğitmenlerden metinlerini ve projelerini geliştirmeleri için danışmanlık almaya başlayacaklar. Katılımcıların atölyede geliştirdikleri oyunların, Yeni Metin Festivali 11 programında değerlendirilmesinin yanı sıra sene içerisinde hazırlanacak Yeni Metin Oyun Okumaları serisi kapsamında da seyirciyle buluşması mümkün olacaktır.

Atölye Başlangıç Tarihi ve Süresi
Atölye çalışmalarımız başlamış olup 24 Aralık  tarihinde sonlanacaktır. 


Ücret

Ücret: 

Aylık 500 TL Online ödemede taksit seçenekleriyle

Başvuru Detayları

Oyun Yazarlığı Masası, Yeni Metin Oyun Yazarlığı Atölyesine katılmış ya da öncesinde en az bir oyun metni tamamlamış veyahut üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş oyun yazarlarının katılımına açıktır. Oyun Yazarları Masası’na yıl boyu üyelik söz konusu olabileceği gibi aylık katılım da mümkündür. 

Erken Kayıt Dönemi Atölyeye erken kayıt olarak indirimli ödeme avantajından yararlanmak mümkün. Erken kayıt için son tarih 3 Ocak Pazartesi’dir. 

Burs İmkanı Oyun Yazarlığı Masası’na bir oyun yazarı burslu olarak kabul edilecektir. Bursa aday olmak için öncesinde yazmış olduğunuz tamamlanmış bir oyun metni ve özgeçmişinizle birlikte 8 Ocak Cumartesi’ne kadar başvuruda bulunulabilir. Başvuru mail adresi yenimetin@galataperform.com’dur.


Atölye hakkında detaylı bilgi için yeniperform.com ziyaret edilebilir.
İletişim ve bilgi: yenimetin@galataperform.com  +905302602524 


Eğitmenler Hakkında

Oyun Yazarlığı Atölyesi’nde Yeşim Özsoy, Ferdi Çetin, Ozan Ömer Akgül ve Ahmet Sami Özbudak düzenli olarak eğitim verecek. Bu eğitmen kadrosuna ek olarak Türkiye’den konuk oyun yazarları, dramaturglar ve teorisyenler atölyede eğitim verecek. 


Yeşim ÖZSOY

Yazar/yönetmen/oyuncu Yeşim ÖZSOY yurt içinde ve dışında farklı festivallerde ve etkinliklerde oyunları sahnelenen, oyunları farklı dillere çevrilen, Amerika’da Northwestern Üniversitesi Gösteri Sanatları Araştırmaları’nda yüksek lisans yapmış, Columbia Üniversitesi Tiyatro Tarihi ve Teorisi derslerinin yanı sıra Sarah Lawrence College’da Oyunculuk, Yazarlık ve Yönetmenlik Uygulamalı lisans eğitiminden dersler almış, Boğaziçi Üniversitesi ve Studio Oyuncularında eğitmenlik yapmış çok yönlü, Afife ödüllü bir sanatçı.

Ferdi ÇETİN

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamlayan Ferdi Çetin, GalataPerform bünyesinde dramaturg ve “Proje Direktörü” olarak çalışmaktadır. Çetin’in Evimizi Böyle Yaktım isimli öykü kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Çetin aynı zamanda “Hafızasını Kaybeden Müzeden Bir Traktöre Mektuplar” oyunun yaratıcı ekibi ba- tiyatro’nun kurucularından biri ve yazarıdır.

Ozan Ömer AKGÜL

Yeni Metin Yeni Tiyatro atölyelerinde eğitmenlik, “Eğitim ve İçerik Sorumlusu” olarak çalışan yazar ve dramaturg Ozan Ömer Akgül, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini sürdürmekte ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyerine devam etmektedir. Aynı zamanda Tiyatro Eleştirmenleri Birliği yönetim kurulu üyesi ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde jüri üyeliği görevlerini de sürdürmektedir. Akgül’ün akademik yazıları, eleştirileri ve öyküleri çeşitli mecralarda ve Ölüm Tarlaları, Melekler Düşerken ve Doğum adlı üç oyunu Toplu Oyunları-1 başlığıyla Mitos Boyut Yayınları tarafından yayımlanmıştır.

Ahmet Sami ÖZBUDAK

Ahmet Sami Özbudak, üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümü’ne girdi. 2013 yılında 'İz' isimli oyunu GalataPerform prodüksiyonu olarak seyirciyle buluştu. Özbudak, bu oyunla Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden birisi olarak gösterilen Heidelberger Stückemarkt Avrupa Genç Yazar Ödülü'nü aldı. Kendisine aynı oyunla 2013 yılında ‘‘Tiyatro.. Tiyatro Dergisi” yılın oyun yazarı ödülü geldi. 2014 yılında bu oyunla Afife Ödülleri kapsamında Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü aldı. 2014 yazında 'Masturi Kabare' isimli romanı Artemis Yayınları'ndan çıktı! Özbudak'ın "Hayal-i Temsil" isimli oyunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları repertuarında yer aldı. 2015-2020 yılları arasında Kar Küresinde Bir Tavşan, Romeo ve Juliet, Sherlock-Hamid, Mutluyduk Belki Bugüne Kadar,Red Speedo, Meçhul Paşa, Süleymankurt, Klan, Gomidas oyunlarında yazar ve/veya  yönetmen olarak yer aldı.




SAHNEYİ KEŞFET!


Whatsapp Teknik Destek Hattı
Tel. No: +90 535 826 36 51
YENİPERFORM © 2020. Tüm hakları saklıdır.
“Digital Perform projesi, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Goethe-Institut ve ortakları tarafından Uluslararası Yardım Fonu kapsamında desteklenmektedir. www.goethe.de/relieffund
Whatsapp Teknik Destek Hattı Tel. No: +90 535 826 36 51
Bu site SIM Creative&Digital tarafından hazırlanıştır.